Hamvazószerdától kezdődött a negyvennapos böjti szezon. Hogy ez a 2. vaticanum óta mit jelent pontosan, azt nehéz kihámozni. Két dolog lepett meg: 1) a hivatalos katolikus álláspont sokkal liberálisabb valamit, mint amire számítottam, nekem igazán középkori (...) elképzeléseim voltak a dologról; 2) ev. istentiszteleten (Kossuth Rádió) a tiszteletes úr evidenciaként kezelte, hogy a keresztény hívek ilyenkor valamilyen módon böjtölnek (pontosabban nem határozta meg). Mindenesetre itt és most megörökítem az utóbbi napok menüsorát, álljon emlékéül unortodox kézműves gasztrogerilla-konyhaforradalmamnak.
- (p) főétek: heringfilé olajos natúr vöröshagyma-ágyon
- (sz) főétek: hagymás-káposztás sós tészta makrélafilével és száraz sajtszeletekkel, vörösborral
- (v) főétek: gyömbéres-currys-citromos felesborsó-főzelék heringfilével, vörösborral
- (h) főétek: kínai négykincs-mártás rizzsel (bolti), vacsora: kukoricás felesborsó-főzelék heringgel, vörösborral
- (k) főétek: egy darab sonkás-sajtos burek, kólával (bolti).
No comments:
Post a Comment